Športni Junak
 

Plavanje

PLAVANJE - INDIVIDUALNO UČENJE ALI TEČAJNE OBLIKE

Nudimo individualne ure učenja plavanja in tečaje. Pri individualnih urah je pozornost namenjena posamezniku, ki ob prilagojenem programu vadbe hitro napreduje do želenega cilja, pa naj bo to učenje plavanja ali izboljšanje plavalne tehnike. Tako z učiteljem plavanja postavite cilje, ki bi jih radi z vadbo dosegli. Lahko gre za navajanje na vodo (potapljanje glave, izpihovanje v vodo...), učenje osnovnih tehnik (kravl in prsno), učenje nadaljevalnih tehnik (kravl in prsno), učenje ostalih tehnik (hrbtno in delfin) ali pa za izboljšanje hitrosti plavanja (npr. za sprejemne izpite). Individualne ure izvajamo po dogovoru v bazenu v Rušah in v Pristanu, od starosti štirih let naprej, tudi za odrasle neplavalce. Z učiteljem plavanja se sami  dogovorite v katerih terminih bo učenje potekalo.

Tečaji plavanja potekajo večkrat letno. Tečaji so namenjeni začetnikom in tistim, ki so v vodi že bolj "domači". Otroke naučimo: prilagajanja na vodo, plovnosti, drsenja in dve tehniki plavanja - kravl in prsno. Pri izvajanju plavalnih tečajev vedno sodelujeta najmanj dva učitelja, kar pomeni, da so otroci razdeljeni v homogene skupine glede na predznanje oziroma skrbimo, da vaditelj v skupini nima več kot 3 otrok, kar omogoča individualno obravnavo, dober nadzor in hiter napredek vadečega. Termine najdete TUKAJ.

Prav tako organiziramo TEDENSKI TEČAJ PLAVANJA. Tečaj poteka vsak petek od 17.00-18.30 na bazenih Ruše. Otroci na tečaju, ki poteka v majhnih skupinah, hitro napredujejo, osvojeno znanje pa ohranjajo in tedensko nadgrajujejo. Otrok se lahko na tečaju pridruži kadarkoli.