Športni Junak
 

Spoznajte nas

PREDSTAVITEV PROGRAMA ŠPORTNI JUNAK

V okviru športnega društva ŠPORTNI JUNAK deluje športni program za otroke, katerega primarni cilj je privzgojiti otroku šport kot vrednoto ter izboljšati otrokove gibalne in funkcionalne sposobnosti. Ker je otrokov gibalni razvoj najbolj izrazit v prvih letih njegovega življenja, je to najboljše obdobje za osvajanje različnih gibalnih prvin. Prav tako  je v tem obdobju pomemben vpliv na otrokove motorične sposobnosti, saj so otroci do 6. leta starosti  najbolj dojemljivi za sprejemanje in učenje novih gibalnih nalog.

Otrokom nudimo številne, raznovrstne in pestre športne vsebine in znanja, katere osvajajo z ustreznimi metodami in oblikami dela, kar za otroka pomeni, da je za športno vadbo motiviran in se z veseljem druži in skozi igro napreduje ob svojih vrstnikih. Da ob varnosti zagotovimo zgoraj opisano, v vseh športnih programih delujejo usposobljene osebe s strokovnim znanjem iz področja športa (profesorji športne vzgoje, trenerji in učitelji posameznih športnih panog) in drugih spremljevalnih  in dopolnjevalnih področji, kot so pedagogika (specialni in rehabilitacijski pedagogi), sociologija ter fizioterapija. Program je preplet vseh teh področjih in otroka obravnava celostno ter ga obravna iz več strokovnih vidikov.

Skozi celo šolsko leto nudimo otrokom tedensko športno vadbo na različnih lokacijah, tako v centru Maribora, kot okolici. Ves čas so otrokom na voljo individualne ure plavanja, katere izvajamo v bazenih v Rušah in mariborskem Pristanu, kakor tudi plavalne tečaje, ki potekajo dva krat letno in termine objavimo na spletni strani. Podobno je s tečaji rolanja, ki se praviloma začnejo v mesecu maja in septembru. Ko zapade sneg, se lahko na bližnjem Pohorju otroci naučijo smučati ali tekati na smučeh, kar pa priporočamo tudi odraslim. Nudimo individualne ure z ustrezno usposobljenimi učitelji in trenerji omenjenih panog. Če ste naveličani standardnih rojstnih dni, vam priporočamo športno praznovanje rojstnega dneva, ki bo predstavljal unikatno zabavo združeno z aktivnostmi, ki jih je mogoče izvajati v telovadnici in zunaj, kar pomeni, da lahko izpeljemo praznovanje v vsakem vremenu ter letnem času. Po koncu šolskega leta so vam na voljo aktivne počitnice, ki predstavljajo prav posebno doživetje za vse udeležence, saj se družimo in športno udejstvujemo od ponedeljka do petka, vsak dan 8 ur. Za vse, ki že imate formirano skupino otrok nudimo športno vadbo za organizirane skupine otrok, kot enkratni dogodek (športna sobota ali nedelja) ali skozi celo šolsko leto.

Prisrčno vabljeni na naše športne aktivnosti, če pa ste sami aktivni in potrebujete športne rekvizite oziroma opremo, pa poskrbimo tudi za to!

Oglejte si naš predstavitveni video TUKAJ.